Új korszak a rádiózás és televíziózás történetében

A rádiózás már jóideje kedvelt időtötlés az interneten, de mióta a szélessávú internet elterjedt azóta hozzáférhető mindeni számára kiváló minőségben.
Az interaktív televíziózásnak is új korszakot nyitott ez az új megjelenési forma. A látogatók maguk választhatják ki a tartalmat, amelyet szivesen megtekintenének.

Internetes szolgáltatások, rendelések


Megjelentek később a fizetős szolgáltatások is. Ma már nem elképzelhetetnen az interneten át rendelni cd vagy dvd lemezeket. Ennél még egy lépéssel előrébb tart az, amikor már csak onlájn közvetítik a megrendelt anyagot. Ezzel megkönnyítve, egyszerűsítve és nem utolsó sorban gyorsítva a megrendelés teljesítését.
Ha a pizzát le lehetne tölteni az interneten át, akkor már azt is úgy vásárolnánk, bár lehet a pizzafutárok ennek nem annyira örülnének :D

Műholdas televíziózás


A műholdas televíziózás is népszerű, s próbál némi interaktivitást is belevinni a közvetítésekbe, s különböző kameranézetekből is választhat a kedves néző. Erre a digitális televíziós teknológia ad lehetőséget, mivel egy csatornán akár tucatnyi különböző adás sugárzása is történhet. Elektronikus programfüzet segítségével mindig friss a tv újság amelyből informálódhatnak a nézők. A digitális rádiózás már az analóg korszakban utat tört magának, azonban ehez külön vevő egység kellett és egy hangcsatornán csupán egy adás szólhatott. Ma már több száz televízió és rádió adása elérhető egy egyszerű digitális beltéri egységgel.

Miért népszerű mégis az internet televíziózás?

A válasz egyszerű: általában az adott régió műsorait sugározzák egy területen. A távolabbi országok televízió és rádió műsorát csak korlátozott számban lehet elérni. Emellett az internet már szinte mindenütt elérhető, s ezáltal egy apró készülékkel, pda-val vagy akár mobiltelefonnal is lehet elfogadható minőségben nézni és hallgatni a televíziók és rádiók adását.

Megjelenési lehetőségek: tárhely és művészet


Az internet kedvező hatással van a mai zenésztársadalomra is, hiszen bárki építhet saját honlapot, s ott megjelentetheti a saját dalait. Rengeteg dj és bulicsináló megjelent a neten ízelítőt adva a műsorukból. Ez remek reklám számukra és remek szórakozás a látogatók számára :)

Reklámmentes tartalom

Persze a kezdő művészeket a gombamód szaporodó ingyenes tárhely szolgáltatók megjelenése is segíti. Vannak szolgáltatók, akik reklámmentesen biztosítanak hatalmas tárhelyet a magukat megmutatni vágyóknak.

Apróhirdetések

Az apróhirdetések aranykorukat élik. Mindenki percek alatt megtalálhatja a számára kellő árú árut és még a saját megunt holmiain is gyorsan túladhat ha ügyes :) Kedvenc szolgáltatásaim: google scholar, igoogle, advertising on google, google ad words, google earth, google tool bar, google local, froogle, google ads, submit to google, google satellite, add google, google database, google advertising, google globe, adwords, google news, google groups, google adwords, google search appliance, google satelite, google toolbar, toolbar, google blog, google desktop, google adsense, google print, google world, goggle earth, google ie toolbar, google advertisements, google desktop search, google map, google popup, google image, google search, google search engine optimization, google be, google, google maps, google talk, ibis toolbar, gogle, google map, goggles, google images, google yellow, google email (Gmail), google it, google video
 
 
 
Száznál is több magyar rádió és több mint kétszáz tv internetes adása. Árvai Zoltán, Arvai Zoltan, AzbestMedia, AzbestMédia, media, média, azbest, online, webrádió, webradio, webtv, nettv, netrádió, netradio, rádió, radio, azbesttv, azbestrádió, azbestradio, tv, javascript, magyar adók

Útmutató a használathoz:

1) csatornák szűrése, keresése, kedvenc adók
2) a szűrő/keresés eredménye
3) a kijelölt adót a kedvenc adók listához adja / kiveszi onnan
4) alcsatorna (némely adó többféle műsort is ad)
5) adás sávszélességének, formátumának kiválasztása (amennyiben több lehetőség is rendelkezésre áll)
6) csatorna formátumának kijelzése és ahol lehetséges itt felülbírálható az alapértelmezett lejátszó az adott csatornához.
7) teljes képernyőre váltás (ugyanez: dupla kattintás az adás képén)
8) az éppen megjelölt adás internetcíme, rákattintásra a rendszer alapértelmezett lejátszója indul el (elvileg).
9) a kijelölt adás elindítása
10) Súgó oldal (amelyet most olvas)
11) az oldal fóruma, vendégkönyve
12) információk az éppen hallgatott adásról, a nevére kattintva elérhető az adó honlapja.
13) a lejátszó program területe

Hasonló oldalak: multimédia, rádió és televízió

TV
Rádió
Mindentudás
Mindentudás Szeged
Hírek
Letöltés
Linkek
Személyes
Névjegy

Az oldal története, avagy magyarok a nagyvilágban

Az oldal indításához a kezdőlökést a magyaronline.net fóruma adta: sok külföldön élő magyar szivesen hallgatna magyar rádiókat és nézne magyar tv adókat. Korábban működött olyan szolgáltató (VilágRádió/Tv), aki eljuttatta ezeket az adásokat hozzájuk, de sajnos 2004 szeptemberében megszüntették ezirányú tevékenységüket. Mivel szabadidőmben szivesen hallgatok zenét elkezdtem kutakodni, hogy az interneten milyen rádióadókat lehet megtalálni. Meglepően nagy választákot találtam. Sajnos a magyar tv adókról már nem mondható ez el... Elkezdtem céltudatosan gyüjtögetni a neten fellelhető adók oldalait, címeit. Közben a kezdetleges kezelőfelületet és a mögötte dolgozó programocskát fokozatosan jobbá, hatékonyabbá tettem. Így gyakorlatilag a semmiből megszületett az azbest.try.hu / AzbestMédia, az internetes magyar rádiók és internetes tv adók gyűjtőhelye. A kezdeti néhány látogató után egyre többen találtak rá az oldalamra, jelenleg napról napra újabb csúcsok dőlnek meg a látogatószám terén.

Tervek és lehetőségek

Lassan ideje továbblépni, mint ahogy 2005 augusztusában is tettem... Kezd megérni az oldal arra, hogy egy még profibb, átgondoltabb és tartalmasabb helye legyen a web végeláthatatlan szövevényének. Már csak a kitartás hiányzik hozzá, hogy eljöjjön az AzbestMédia v3.0... ahol a látogatónak még több lehetősége és szerepe van. Ideje lassan felnőni... s kilépni az Életbe... hogy a látogatók beléphessenek egy új világba :)
AzbestMédia: a világ csupán néhány kattintásnyira van!

A témához kapcsolódó weboldalak:

 • http://netradio.lap.hu - internetes rádiók
 • http://radio.lap.hu - rádiózásról
 • http://webmozi.lap.hu - Film, videó, mozi, tv
 • http://tv.lap.hu - televíziók weblapjai
 • http://video.lap.hu - videótechnika
 • http://www.hirado.hu
 • http://www.rtlklub.hu
 • Bizonyos adások megnézéséhez szükséges az AOL Ampx vezérlő telepítése a számítógépre: Legelső alkalommal Internet Exporer böngészőben kell megnyitni az oldalt, ott kiválasztani pl. a Mese Tv adását, ekkor figyelmeztet, hogy egy ActiveX vezérlő telepítése szükséges az oldal megtekintéséhez - ezt engedélyezze. Ezek után a későbbiekben már a letölthető AzbestTv-ben és Firefox böngészővel is működnek az adások. (bizonyos rádió adásokhoz is szükséges ez a bővítmény) Az RTL Klub és a CoolTV műsorát hivatalosan a JumpTV oldalról lehet elérni, azonban ez a szolgáltatásuk csak előfizetéssel érhető el.
   
   
  Google